8 Şubat 2015 Pazar

Yeni Doğan Bebekler ve Aşı Sorunsalı- Bir Anne'nin Aşı Hakkında Görüşleri. Aşı Otizm'e Sebep Olur mu?


Çocuğu vurulduğu aşı'dan sonra otizm tanısı ile karşı karşıya kalan bir ailenin özetle anlattıklarını yazmak istedim bugün. Birileri ne alakası var diyebilir, birileri evet ben de böyle düşünüyordum diyebilir. Ama şu bir gerçek ki; bunları anlatan annenin oğlunda bu aşı'dan sonra farklılıklar olmaya başlamış. Anne'de bunları anlatabildiği platformlarda anlatmış. Biz de özetledik, buyrun okumaya..


1-Asla MMR aşısı yaptırmayın. (Türkiye'de karşılığı KKK aşısı.) Ahmet'e ne olduysa 1 yaşında o aşıyı olduktan sonra oldu. İlla ki yaptırmak istiyorsanız 7 yaşından sonra da yapılıyor, onu bekleyin.

2-Dikkat ettiyseniz otizm tanısı alan çocukların ailelerine; aşıları tam yaptırmışlardır ve üzerlerinde titizlikle durmuşlardır.

3-MMR= Mums Measles Rubella   KKK= Kızamıkçık Kızamık Kabakulak   Bahsettiğim aşı işte bu aşıdır.

4- Aşının zararlı olma sebebi ise, raf ömrü uzun olsun diye içine konan ''civa''dır. Civa beyni gelişmekte olan bebek için resmen bir zehirdir.

5- Çoğu çocuk bu aşının olumsuz etkilerini görülmez hasarlarla atlatıyorlar. Ya da hafif nörolojik hasarlarla, dehb ile, disleksi ile, tikler ile atlatıyorlar.

6- Bünyesi zayıf olan çocuklara ise piyangodan EPİLEPSİ, OTİZM ya da her ikisi birden. Piyango bu, kime çıkacağı belli olmaz. Şansınızı zorlamayın.

7- KKK aşısının bilinen ve kullanılan adı karma aşı. Aman diyorum. Bu o değil, karma demeye kalkarlarsa inanmayın.

8- Japonya 1993'te karma aşıyı yasakladı. İtalya ve İngiltere karma aşı yapmıyor. Sadece kızamık yapıyorlar, onu da kendileri üretiyorlar sanırım.

9- Şu an ABD'de kızamık salgını var diye kıyamet kopuyor ki külliyen yalan. Çünkü MMR aşısı yaptıran aile sayısında muazzam düşüş var.

10- Halk yavaş yavaş bilinçleniyor. Salgın var diye kıyamet kopardıkları yerler ise hep bilinçli olan ailelerin yoğun olduğu yerler. Titizlenen aileleri tetiklemeye çalışıyorlar.

11-Aşının zararlarını açıklayan doktorların diplomalarının alınabileceği konuşuluyor buralarda, aşı-ilaç firmalarının kuvvetini siz düşünün. Bütün dünyaya satıyorlar, hepimizi bu firmalar aşılıyor.

12- Diğer bazı aşılarda da risk olduğu söyleniyor ama en barizi ve en beteri bu. Çünkü üç hastalığın aynı anda virüsü ve hem de civa oranı.

13- Diğer tehlikeli aşılar ise şöyle; Polio (çocuk felci aşısı), Grip aşıları ve Gardasil (yeni çıkan hpv/genital sigil aşısı.)

14- Farkındaysanız en çok grip salgını ile korkutuluyoruz, hele burada yani ABD'de gripten resmen veba gibi korkuyorlar. Öyle ki şartlandırılmış insanlar.

15- Bugünkü aklım olsa izin vereceğim sadece iki aşı var. Onlar da asla 5 yaşından önce değil; Çocuk felci ve Verem aşıları. Gerisi bence faso fiso.

16- Hastalanırsa çocuklar tedavisi var, otizmin ise tedavisi yok. Bu hastalıkların hiçbiri öldürmüyor, ne diye aşı yaptırıyoruz ki biz o zaman?

17- İnsanlar eskiden 40-50 yıl yaşıyorlarmış. Aşılar sayesinde ömrümüz uzamış. Ciddiler mi acaba? Savaş ve kıtlık yıllarında yaşanılan açlık, sefalet ve pislikten olmasın sakın? Bugünün şartlarıyla o zamanın şartları bir mi yahu? Güldürmesinler.

18- Bu söylediklerimle dalga geçecekler olacak, ispat için belge soranlar olacak, tiye alanlar olacak, hiçbiri umrumda değil. Bir kişi bile kurtarsam kendi adıma kar budur.

19- Cdc (center of disease control, devlete bağlı bir kurum) sayfa aşıların yan etkilerini sıralıyor. http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm    İyi ingilizce bilen birine çevirtebilirsiniz bu sayfayı.

20- O sayfada yazan şu; Çok ender olarak  permanent brain damage = kalıcı beyin hasarı!! Kızamık olup 10 gün hasta yatmaktan kurtulmak için kalıcı beyin hasarı riskini almak mı daha mantıklı?

21- Milyonda bir demiş. Otizm nasıl bir durum olduğunu hepimiz artık çok iyi biliyoruz.

22- Benim seçme şansım olsaydı, kızamık, su çiçeği, kabakulak, zatürre, sarılık hepsini geçirmesine razıydım çocuğum ama şimdi otizm'li. İnsan başına gelince anlıyor, başına gelmeden araştırmıyor maalesef. Başına gelince de her şey için çok geç oluyor.

23- Ben saydığım hastalıkların çoğunu geçirdim, benim geçirmediğim bazılarını da eşim geçirmiş, ikimiz de turp gibiyiz şu an. Sapasağlam iki yetişkiniz.

24- Özetle; bu yazdıklarımı dikkate alan 1 kişi bile olsa bu benim için çok büyük sevinç kaynağı. Umarım herkes bir gün bu dediklerimi anlar.

2 yorum:

  1. Merhaba Cihan Bey,

    bu yazdıklarınız benimde farklı kaynaklardan okuduğum ve ögrendiğim bilgileri içeriyor ama hala kafam karışık.

    Siz anladığım kadarı ile birisinin ağzından yazmışsınız bunu.

    Peki sizin fikriniz nedir? Sizinde bizimle aynı zamanda dünyaya gelmiş bir evladınız var siz nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?

    Bağzı ülkelerde yasal işlem başlatılıyor kkk aşıları yaptırılmadığı zamanlar, ülkemizde bu durum nasıldır acaba?

    Iyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Evren Bey,

    Yazdıklarımı çok sevdiğim ve güvendiğim bir kişi vasıtasıyla yayınladım. Anlattıklarını özetlemeye çalıştım.

    Ben elimizde olan aşı kartlarından kkk hariç diğerlerini yaptıracağım. Ama 1 yaşında olan bu kkk aşısını yaptırmayacağım. Zaten 5 yaşında da sanırım tekrarı var, o zaman düşünebilirim.

    Yasal işlem boyutuna çok hakim değilim ama okuduğum yazılarda cezai bir yaptırım görmedim.

    İlginize teşekkürler,

    İyi günler.

    YanıtlaSil